1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Salt Okunur Ne Demektir? Salt Okunur Nasıl Düzenlenir?
1 Milyon Yazılımcı Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

1 Milyon Yazılımcı Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

BTK tarafından yeni hazırlanan bir sistem, gençlerin yazılım programlama alanında ileri düzeyde eğitim almasını sağlayacak. 

A+A-

Bu programa katılmak için ise, online kanal üzerinden özgeçmiş doldurularak başvuru yapılması gerekiyor. 1 milyon yazılımcı bu sistem sayesinde eğitimlere başlayarak iş ve kariyer sahibi olacak. Online eğitim platformunda big veri, algoritma, bilgisayar programlama, block chain, ofis programları, iş zekâsı oyun programlama, web programlama ve siber güvenlik veri programlama alanında dersler bulunuyor. Bu dersleri tam anlamıyla öğrenen gençler kolay bir şekilde iş bulabiliyor. 

1 Milyon Yazılımcı Başvurusu Nasıl Yapılıyor?
BTK Akademi ve Eğitim Partalı’na ulaşarak konunun tüm detaylarına ulaşarak aynı zamanda başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sektördeki yazılım alanında bulunan nitelikli eleman açığını kapatmak için uygulanan bu sistemle, profesyonel yazılımcıların yetiştirilmesi amaçlanıyor. 13 kategoride düzenlenecek olan BTK yazılımcı eğitiminin toplam süresi 46 bin 742 dakikadan oluşuyor. Eğitimin şu anda 31 branşının hazır olduğu bildirilirken, yılsonuna kadar bu eğitimin sayısının 100'den fazla sayıya çıkarılacağı belirtiliyor.

1 Milyon Yazılımcı Eğitiminde Hazır Olan Branşlar Hangileri
BTK tarafından hazır olduğu belirtilen 31 yazılım konusu içinde algoritma, bilgisayar programlama, big data, block chain, Office programları, iş zekası, oyun programlama, web programlama ve siber güvenlik veri tabanı derslerine, kayıt işleminin ardından hemen ulaşılabiliyor. Yazılım alanında eğitim almak isteyen kişiler, BTK Akademi ve Eğitim Portalı üzerinden bu derslerde eğitim alabiliyor. Bu sistem sayesinde katılımcı gençlerin tüm başarı ve çalışmaları, hazırlamış oldukları özgeçmişlere otomatik olarak işlenecek. Aynı zamanda bu özgeçmişler, firmaların onlıne olarak erişimlerine hazır hale getirilecek.  Böylelikle yazılımcı arayan firmalar, aradıkları yazılımcıya kolayca ulaşabilecek.

1 Milyon Yazılımcı Eğitiminin Kazandırdıkları 
Alacakları bu eğitimle iş analisti, bilgi güvenliği uzmanı, network uzmanı, test uzmanı, siber güvenlik uzmanı, web tasarım uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı ve yardım masası uzmanı gibi birçok alanda iş bulabilecek olan gençler aynı zamanda kendi dallarında kariyer sahibi de olabilecekler. Programa katılmak isteyen ve yazılım alanında eğitim almak isteyenler, internet üzerinden başvuru yaptıktan ve özgeçmiş doldurduktan sonra hemen eğitimi almaya başlayacak.  

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.