1. HABERLER

  2. 06 Ocak 2021 Çarşamba güncel altın fiyatları ne durumda?
06 Ocak 2021 Çarşamba güncel altın fiyatları ne durumda?

06 Ocak 2021 Çarşamba güncel altın fiyatları ne durumda?

06 Ocak 2021 Çarşamba Gram altın ne kadar? 06 Ocak Çarşamba günü altın fiyatları nedir? Tam altın, yarım altın, çeyrek altın, cumhuriyet altınında son durum nedir? 06 Ocak Çarşamba güncel altın piyasası... Detaylar haberimizde...

A+A-

06 Ocak 2021 Çarşamba altın piyasası ne durumda? Altın fiyatları düşüyor mu?, yükseliyor mu? Ocak 2021 Çarşamba Gram ve çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Altına yatırım yapan ya da yapmayı düşünen halk son dakika altın fiyatını merak ediyor. 06 Ocak 2021 Çarşamba güncel altın fiyatları

Gram altın, çeyrek altın ve diğer Altın fiyatları haftanın ilk başından itibaren düşüşüne devam ediyor. Gram altın 462 TL civarında seyrederken yatırımcılar tarafından altın fiyatlarındaki son gelişmeler merak ediliyor. Peki Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatı bugün ne kadardan işlem görüyor? Altın piyasasında son durum ne? Altın düşmeye devam mı ediyor, yoksa düşüşte mi? İşte sizler için hazırladığımız 06 OCAK 2021 güncel altın fiyatları....

06 OCAK ÇARŞAMBA GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR? 1 GRAM ALTIN KAÇ TL?
altin.jpg

Alış: 461,98 TL
Satış: 462,08 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR? 
altin-1.jpg

Alış: 748,40 TL
Satış:758,70 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA ALTIN (ONS) BUGÜN NE KADAR?
altin-2.jpg

Alış:1.945,33 dolar
Satış: 1.945,73 dolar

06 OCAK ÇARŞAMBA 22 AYAR BİLEZİK BUGÜN NE KADAR?
altin-3.jpg

Alış:421,00 TL
Satış: 424,00 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA CUMHURİYET ALTINI FİYATI BUGÜN NE KADAR?
altin-4.jpg

Alış: 2 bin 989,50 TL
Satış: 3 bin 025,80 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA YARIM ALTIN BUGÜN NE KADAR?
altin-5.jpg

Alış:1.496,90 TL
Satış: 1.519,60 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA REŞAT ALTINI BUGÜN NE KADAR?
altin-6.jpg

Alış: 3 bin 021,57 TL
Satış: 3 bin 058, 35 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA KULPLU REŞAT ALTINI BUGÜN NE KADAR?
altin-7.jpg

Alış: 3 bin 023,79 TL
Satış: 3 bin 060,60 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA 22 AYAR ALTIN NE KADAR?
altin-8.jpg

Alış: 416,82 TL
Satış: 432,94 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA 18 AYAR ALTIN BUGÜN NE KADAR?
altin-9.jpg

Alış: 198,84 TL
Satış: 230,80 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA 14 AYAR ALTIN BUGÜN NE KADAR?
altin-10.jpg

Alış: 257,92 TL
Satış: 299,37 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA KAPALI ÇARŞI ZİYNET 2,5 BUGÜN NE  KADAR?
altin-11.jpg

Alış: 7 bin 421,26 TL
Satış: 7 bin 545,17 TL

06 OCAK ÇARŞAMBA KAPALI ÇARŞI ZİYNET 5'Lİ  BUGÜN NE KADAR?
altin-12.jpg

Alış: 15 bin 028,06 TL
Satış:15 bin 331,93 TL

Not: Altın fiyatları gün içerisinde yükseliş ve ya düşüş yaşamaktadır.
 

Güncel Altın Fiyatları

Asırlarıdır değerini koruyan ve son günlerde de oldukça değerli bir hale gelen altın, ülkemizdeki çeşitli nedenler ve döviz kurlarının durumu nedeniyle gittikçe yükseliyor. Yatırımcısının yüzünü güldüren ve uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlerin başlıca tercihlerinden olan altın, özellikle de 2021 yılı içerisinde daha da avantajlı hale gelecek gibi duruyor.

Her yatırımcının sıklıkla kontrol etmesi gereken güncel altın fiyatları, genellikle dolar ile ilgili yaşanan gelişmeler karşısında değişiklik gösteriyor ve bununla beraber genellikle ortalama bir değer aralığında seyrediyor. Bu yüzden altına yatırım yaparken diğer döviz kurlarını ve özellikle de doları göz önünde bulundurmak, altından uzun vadede elde edilecek karı büyük oranda etkiliyor.

Gram Altın

Altın, geçmişten günümüze bilinen en değerli madenlerden biridir. Altın, ziynet ve süs eşyası olarak kullanılmanın yanı sıra değerli bir yatırım aracıdır. Altında yatırım için en çok tercih edilen çeşit ise gram altındır. Gram altın, altın rafinerisi tarafından 22 ve 24 ayar olarak üretilir. Gram altın bozdururken değer kaybı yaşamaz. Alış ve satış arasındaki en az fark gram altında olur. Genel anlamda altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır ve uzun vadede risk yok denebilir. Gram altının fiyatını ons belirler ve ons dolara endekslidir. Ayrıca dünyada altın rezervlerinin azalması, devletlerin altın depolaması ve ons altının dolar seyri sebebiyle altının her daim avantajlı ve kazançlı olması kaçınılmazdır.

Çeyrek Altın

Altın yüzyıllardan beri bir yatırım aracı olarak kullanılır. Üstelik her zaman için güvenli bir liman olmuştur. Zaman zaman altının değerinde düşüşler yaşansa da uzun vadede altının kaybettirdiği pek görülmemiştir. Bu yüzden toplumumuzda da altına itibar edilir.

Altının piyasada güvenli şekilde alınıp satılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından standartları belirlenmiş olan Cumhuriyet altınları üretilir. Bir Cumhuriyet altınının dörtte biri değerinde olan küçük altınlara da çeyrek altın adı verilir.

Bir çeyrek altın 22 ayar altından üretilir ve büyüklüğü 18 mm çapındadır. Kulpsuz olarak satılan türleri 1.75 gram ağırlığındadır. Yatırım amacıyla en çok tercih edilen altın çeşitlerinden biridir. Kültürümüzde hediyelik altın olarak da bilinir.

Yarım Altın

Altın dünya üzerinde nadir bulunan madenlerden biridir. Bu nedenle de uzun vadede yüksek getiri sağlamaktadır. Türk toplumunda genellikle düğünlerde takılan bir takı çeşidi olarak bilinse de, altın yatırımcılar için oldukça önemli bir araçtır. Altın çeşitleri işlemeli ve işlemesiz olarak ikiye ayrılır. İşlemeli altınlarda takı olarak, işlemesiz altınlar ise yatırımlık olarak kullanılabilir.

Yarım altın alarak uzun vadede yüksek oransa kazanç sağlayabilirsiniz. Altın, yatırımcısına kaybettirmeyen madenlerden biri olarak bilindiği için, yarım altın alımı da kazanç sağlar. Yarım altının faydaları getiri bakımından oldukça yüksektir. Yarım altın almak size fiyat artışı oldukça kazanç sağlama açısından fayda sağlar. Türkiye'de altın fiyatlarının giderek yükselmesinden dolayı yarım altın alarak siz de ilerleyen zamanla beraber kazanç sağlayabilirsiniz.

Tam Altın

Yatırımcıların gözde tercihlerinden birisi olan Tam altın, içerisinde bulunduğumuz yıl dahilinde değerini artırıyor ve gelecek aylar içerisinde de altın fiyatlarına bağlı olarak daha da değerli hale gelmesi bekleniyor. Özellikle uzun vadeli yatırımcıların tercihi olan bu yatırım aracı, genellikle dövizle ilgili gelişmeler karşısında değer kazanıyor.

Uzun vadede her şekilde yatırımcısına kazandıran altın, özellikle de döviz piyasasını sıkı şekilde takip eden ve olaylar karşısında altının ne gibi tepkiler vereceğini doğru tahmin eden kişilere kazandırıyor. Bu yüzden hem politik gelişmeleri hem diğer döviz kurlarını, hem de ülkenin genel durumunu iyi şekilde takip etmek ve analiz etmek, altın yatırımından kar etme şansınızı artırıyor.
 

Reşat Altını

Sultan Reşat döneminde çıkarılmaya başlandığı için "Reşat altın" olarak adlandırılan altın çeşididir. Yatırım aracı olarak satın alınabilir ancak piyasada her zaman kolayca bulunamayabilir. Cumhuriyet altını ile aynı değerde olması gerekse de piyasada az olması ve antik değeri bulunması nedeniyle biraz daha pahalıdır.

22 ayar olan Reşat altınların ağırlığı 7,2 gram civarındadır. Piyasada orijinal Reşat altınlar yanında yeni basım olanlar da bulunur. Sahte olanlarına da rastlanır. Bu nedenle alışveriş yapılırken dikkati olmak gerekir.

Reşat altınların üzerinde Osmanlı tuğrası ve Sultan Reşat'ın Arapça harflerle attığı imzası bulunur. Esasen kulpsuz olarak üretilmiş olan altınlar takı olarak kullanılacaksa sarı madenden kulp yapılabilir.

Cumhuriyet Altını

Uzun vadeli yatırım araçlarının başında gelen cumhuriyet altını, doğru fiyat analizi yapabilen ve gündemi doğru takip eden yatırımcılara oldukça iyi paralar kazandırabiliyor. Genel olarak yükselişte olan ve ilerleyen süreçte de değer kazanması beklenen bu yatırım aracı, özellikle de yatırımından kesin kazanç bekleyenlerin tercihi oluyor.

Kolaylıkla satın alabileceğiniz ve güvenli bir şekilde yatırım gerçekleştirebileceğiniz bu yatırım aracı, gündemi doğru takip etmeniz ve beraberinde fiyat analizini de düzenli olarak yapmanız durumunda size de kazandıracaktır. Fiyatları eksiksiz takip ederek yapacağınız doğru analizler, uzun vadeli olarak size pozitif yansıyacak ve yatırımınızdan güzel kazançlar elde etmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden altın fiyatlarındaki değişimleri ve beraberinde döviz kurlarındaki değişimleri düzenli olarak takip etmelisiniz.

14 Ayar Bilezik

Genellikle aksesuar olarak tercih edilen ve kullanılan 14 ayar bilezik, doğru değerlendirildiği taktirde oldukça etkili bir yatırım aracıdır. Diğer altın çeşitlerine nazaran biraz daha düşük bir değere sahip olsa da, yapılacak doğru fiyat takipleri ve analizleri, bileziklerden de kar edilmesine olanak tanıyacaktır.

Sadece altın fiyatlarının değil, diğer döviz kurlarının da takibi, her yatırımda olduğu gibi bu yatırım türünde de oldukça önemlidir. Çünkü altın fiyatı, döviz kurlarına endeksli olarak değişim göstermekte, özellikle de dolar kuru karşısında değer kazanmakta veya kaybetmektedir. Bu yüzden altın ile beraber, özellikle dolar kurunun düzenli takibi ve analizi önemlidir. Böylelikle elde edilecek kazanç artacak ve uzun vadede çok daha etkili bir yatırım yapılmış olacaktır.

18 Ayar Bilezik

Altın takmak hoş ve güzel bir görsel oluşturur. 18 ayar bilezik ise hediye olarak tercih edilen en güzel altın çeşitlerini ortaya çıkarır. Düğün ve özel günlerde hediye olarak altın satın almak istiyorsanız 18 ayar olan bileziklerden tercih edebilirsiniz. Bu bilezikler bozdurulduğunda da kıymetli olan bileziklerdir. Kadınlara hoş bir tasarım sağlayan bu bilezikler özel günlerde takmak için uygun olan, gündelik hayatta da kullanışlı yapısıyla tercih edilen takı modellerindendir. İşçiliği daha az olan 18 ayar bilezikler satılması halinde daha çok kâr ettirirken, işçiliği fazla olan bilezikler ise görsel açıdan çok daha güzeldir. Her zevke özel olan bu bileziklerin görünüm açısından diğer bileziklerden farkı yoktur, sadece ayarı değişiktir.

24 Ayar Bilezik

%99,99 saflıkta olan ve milyem değeri 999,9 olan 24 ayar altın, oldukça kazançlı bir yatırım aracıdır. Genel olarak düşük bir yükseliş eğiliminde olan 24 ayar altın, kararlı bir şekilde değer kazanmakta, bu sayede uzun vadeli yatırım yapanların yüzünü güldürmektedir.

24 ayar altın, en sık şekilde 24 ayar bilezik olarak tercih edilmekte ve aksesuar olarak kullanılmaktadır. 24 ayar altının bu çeşidi her ne kadar daha az kazançlı ve daha düşük getirili olsa da, uzun vadeli yatırım konusunda etkilidir. Eğer siz de belirli bir miktar paraya sahipseniz ve bu parayı güvenli bir yatırım aracında değerlendirmek istiyorsanız, kararlı bir şekilde yükseliş gösteren 24 ayar altına yönelebilirsiniz.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.